A felhasználóbarát működés érdekében az oldalon sütiket (cookies) használunk. További részletek

Elfogadom
Menü

Ásvány lexikon

Amit az ásványokról érdemes tudnod

Az ásványok felsorolását ábécé sorrendben találod ezen az oldalon. A kiválasztott ásvány nevére ráklikkelve juthatsz el az ásvány hatásainak leírásához. Jó böngészést!

Ajándékozz egészséget!

Karácsonyhoz közeledve igyekszünk szeretteinket olyan ajándékkal meglepni, amelynek örülnek, de hasznos is lehet számukra. Ha segíteni szeretnénk nekik, és szeretnénk, hogy egészségesebbé váljanak, ajándékozzuk meg őket ásványkővel. Akár karkötőt, akár nyakláncot, de még marokkövet is vásárolhatunk számukra.

Ez a számodra legjobb ásványkő - horoszkópod szerint

Az ásványkövek hatással vannak ránk. Van köztük olyanok, amelyek a karrierünkre, anyagi helyzetünkre és személyes életünkre vannak jó hatással, de vannak olyanok is, amelyek segítségével betegségeinket tudjuk kúrálni.

Ásvány ékszerek színbeli eltérése

A legrégebbi kőzetek 3,8 milliárd évesek, persze vannak ennél sokkal fiatalabbak is, mivel képződésük folyamatos. Minden kőzet különböző fajta ásványokból épül fel. A kőzetek többféleképpen alakulnak ki, a szárazföldön és tengerfenéken lerakodó állati és növényi maradványokból, vagy a Föld belsejében lévő magma megszilárdulásával. A kőzeteket az időjárás folyamatosan koptatja, így a pusztulásuk folyamatos.

Ásványok tisztítása

Az ásványok jótékony hatást gyakorolnak ránk, ha megfelelőképpen használjuk őket. Nagyon fontos, hogy mikor megveszed az ásvány ékszert, akkor használat előtt tisztítsd meg.

Ásvány ajánló betegségek szerint

​A betegségek felsorolását ábécé sorrendben találod ezen az oldalon. Jó böngészést!

Neked mi a születésköved?

"A szanszkrit bölcsek már ötezer évvel ezelőtt hittek abban, hogy az egyes születésszámok energiáit támogatják bizonyos kristályok rezgései, éppen ezért a kilenc születésszámhoz kilenc drágakövet társítottak. Ezek a Születéskövek képesek felerősíteni benned az adományként kapott jó tulajdonságokat, ezért a belőlük készült ékszereink az úgynevezett YANTRA boldogságékszerek.

Horoszkóphoz illő ásványok, születési kövek és ékszerek

Régebben már írtam egy bejegyzést a horoszkóphoz illő ásványokról, viszont egyre többen kerestetek meg fordított kérdésekkel, hogy melyik ásványhoz milyen horoszkóp tartozik? Ezért most tüzetesebben elmerültem a témában, és felkutattam, hogy adott horoszkóphoz milyen ásványok illenek. 

Kőzetek és ásványok

Te tudod mik a kőzetek és az ásványok? Mi köztük a különbség? Kicsit kutakodtam a szakirodalomban, hogy okosabbak legyünk a témában.

A 7 csakra ásványai

Mi a csakra? "A csakra az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia egy központi magja, amely úgy a hindutantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék ” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

Keresés